به نام خدا

کارت شبکه چیست؟

کارت رابط شبکه (به انگلیسی: Network interface controller (NIC)) سخت افزار رایانه به صورت کارتی در شیارهای توسعه مادربورد کامپیوتر قرار می‌گیرد و کامپیوتر را به شبکه متصل می‌کند.

اکثر کامپیوترها این کارت را به صورت built-in دارند (به این معنا که آن‌ها بخشی از مدار برد اصلی هستند) اما همچنین می‌توان کارت شبکه را برای افزایش و بهبود عملکرد کامپیوتر به آن افزود.

انواع کارت شبکه:

کارت شبکه به صورت کلی به دو دسته Wired و Wireless تقسیم می‌شود.

Wired

در دسته wired یا سیمی این کارت روی مادربرد سیستم کامپیوتری یا سرور بطور پیشفرض نصب می‌شود و یا در آینده قابل نصب است. این نوع کارت شبکه به وسیله کابل اترنت و پورت RJ-45 یا در موارد تخصصی‌تر با کابل و درگاه فیبر نوری به شبکه متصل می‌شوند.

Wireless

در دسته Wireless یا بی‌سیم ، کارت همانند کارت شبکه با سیم و یا به پورت USB متصل می‌شود که معمولاً دارای یک آنتن هستند. اما اخیراً کارت شبکه های بی سیم که از طریق پورت USB متصل می‌شوند، بدون آنتن بوده و ابعاد بسیار کوچکی دارند که معمولاً در بازار آن را با نام دانگل (Dongle) می‌شناسند. در دو حالت انواع اتصال بی‌سیم را برای کاربر فراهم می‌آورد.

وظیفه کارت شبکه چیست؟

کار کارت شبکه چیست؟ به بیان ساده، کارت شبکه می‌تواند یک دستگاه را با دستگاه‌های دیگر، در یک شبکه قرار دهد. با وجود کارت شبکه، دستگاه می‌تواند به یک شبکه مرکزی وصل شود و یا فقط به طور مستقیم به دستگاه دیگری متصل گردد.

اما برای ارتباط دستگاه‌ها با یکدیگر فقط کارت شبکه به تنهایی کافی نیست. به طور مثال اگر دستگاه بخشی از یک شبکه بزرگتر باشد و بخواهید که به اینترنت متصل شود یک روتر نیز نیاز خواهد بود. به این ترتیب اگر بخواهیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم، دستگاه از طریق کارت شبکه به روتر متصل می­‌شود و سپس از طریق روتر به اینترنت.

 

مزایای کارت شبکه

مزایای کارت شبکه به قرار زیر است:

  • سرعت اتصال به اینترنت بالا و در حد گیگابایت است.
  • ارتباط بسیار قابل اطمینان است.
  • دستگاه های جانبی بسیاری می‌توانند به پورت های مختلف کارت شبکه وصل شوند.
  • دیتا ها بین کاربران قابل اشتراک گذاری است.

معایب کارت شبکه

معایب کارت شبکه به قرار زیر است:

  • استفاده از کارت شبکه های کابلی سخت است چرا که همانند روتر بی سیم، قابل حمل و پورتابل نیست.
  • برای ارتباط بهتر نیاز به پیکربندی مناسب است.
  • داده و اطلاعات، امنیت کافی ندارند.

 

منبع : ویکی پدیا - فالنیک